România a învins Polonia în ultimul meci de la „Europene”

România şi-a luat revanşa în faţa Poloniei, după ce anul trecut a fost învinsă cu 29 – 31 în optimile Campionatului Mondial. Chiar dacă nu mai aveau nicio şansă la calificarea în semifinale, „tricolorele” lui Tadici au dorit să termine cu capul sus turneul final al Campionatului European şi au reuşit acest lucru. Naţionala s-a impus cu 24 – 19 în faţa polonezelor, după un început foarte bun de partidă în care România a condus cu 5 – 0 în minutul şase. Kim Rasmussen, danezul de pe banca Poloniei, a solicitat timp de odihnă, iar pentru România a urmat o evoluţie ceva mai ştearsă. Polonezele s-au apropiat la două goluri până la pauză, 11 – 9, iar în partea doua jocul a fost mai echilibrat. Tabela a arătat 16 – 13 în minutul 43, iar în final a ieşit din nou în evidenţă Paula Ungureanu prin paradele sale. România a mers bine atât în atac, cât şi pe faza de apărare, iar până la final a reuşit să refacă diferenţa de cingi goluri.
„Mă declar mulţumit de evoluţia jucătoarelor la acest turneu. Fetele au demonstrate multă voinţă, multă valoare pentru a intra între primele opt naţiuni. Vom analiza după ce vom veni acasă ce s-a întâmplat aici, dar cert este că România a făcut o bună propagandă handbalului. Echipa încă mai poate să crească, iar în 2015, la Campionatul Mondial, se pot apropia de îndeplinirea obiectivului principal în acest ciclu, calificarea la Jocurile Olimpice din 2016. Le mulţumesc tuturor, inclusiv federaţiei, cluburilor şi ţin să o felicit în mod special pe Paula Ungureanu, care a făcut trei jocuri fenomenale”, a declarat Gheorghe Tadici la conferinţa de presă de la finalul partidei.
Chiar dacă s-a impus în faţa Poloniei, România nu a reuşit să urce pe locul trei în grupă, nefiind ajutată de celelalte rezultate ale zilei, în care Spania a învins Danemarca, iar Ungaria a câştigat în faţa Norvegiei. Naţionala pregătită de Tadici a terminat Campionatul European pe locul nouă, dar, cu excepţia primului meci, cel cu Norvegia, a demonstrat că se poate bate „de la egal la egal” cu forţele handbalului european şi mondial.

Leave a Comment